Duckworld

Duckworld is een online wereld vol met leerzame, grappige spelletjes. Donald Duck en natuurlijk alle andere vertrouwde figuren uit Duckstad loop je daar tegen het lijf. Met meer dan twintig 3D minispellen kunnen kinderen, als echte inwoner van Duckstad op een speelse en veilige manier spelen. Op een grappige en leuke manier worden kinderen zo wijzer! Kun je niet wachten en klik hier als je meteen wilt weten wat de duckworld kost!

Vrolijk wijzer worden in Duckworld!

Kinderen beleven de spannendste avonturen in Duckworld met alle vertrouwde figuren uit het weekblad van Donald Duck. Ongemerkt oefenen zij lesstof van de basisschool tijdens het spelen.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan probleemoplossend vermogen, ondernemerschap en samenwerken. Donald Duck en zijn vrienden zijn niet alleen leuk, maar ook nog eens heel erg leerzaam voor kinderen.

Ontwikkeling van het spel

De makers van het Donald Duck weekblad hebben de game ontwikkeld in samenwerking met The Walt Disney Company. Een wereldwijde primeur voor het weekblad Donald Duck. Duckworld is opgebouwd uit leuke grappige en leerzame korte spellen van zo’n 15 minuten.

Op deze manier hoeven kinderen geen uren achter de computer te zitten om plezier te hebben. De spelletjes zijn zonder reclame en ook tussentijdse betalingen zijn niet mogelijk. Je kind speelt dus altijd veilig en verantwoord!

Kinderen worden goed beschermd

Kinderen die willen spelen kunnen alleen een avatar kiezen en een naam die vastgesteld staat in een lijst. Chatten tijdens het spelen is niet mogelijk, zo sluit je uit dat er mensen misbruik maken van het spel. Tegen vreemden spelen is niet mogelijk, alleen bekenden kun je uitdagen om tegen te spelen. Iedereen kan dus onbezorgd spelletjes spelen in Duckworld met Donald Duck en zijn vriendjes.

Ga op ontdekkingstocht in de stad en beleef de spannendste avonturen. Duckworld bevat heel veel leuke, leerzame en spannende games.

Duckstadse Duiten

Door buurman te worden van Donald Duck, en allerlei baantjes aan te nemen verdien je Duckstadse Duiten. Koop kleding bij B-Cool en bouw je eigen zeepkist. Laat je niet kisten door Donald Duck en ga je eigen weg!

Ooit wel eens het geldpakhuis van Dagobert Duck gezien? Nu is je kans om er een kijkje te nemen! Race je liever met je zeepkist van een hoge berg af? Ook dat kun je doen in Duckworld. Meester Warbol is op zoek naar de letterdief, help jij hem mee de boef te vangen?

Een spelletje spelen is leerzaam en leuk in Duckworld!

In Duckworld leer je ook nog eens rekenen, je woordenschat wordt groter, aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands en Engels. Donald Duck is toch nog zo gek niet. Ontdek de stad met allemaal leuke spelletjes die je altijd kunt spelen!

Abonnement en Duckworld

Om alle spellen te kunnen spelen in Duckworld heb je een abonnement op een tijdschrift nodig, verschillende abonnementen geven je toegang tot de binnenstad van Duckworld waar je alle leerzame en leuke spellen kunt spelen. Neem bijvoorbeeld het Katrien Duck abonnement wat speciaal voor meiden is!

Iedereen kent haar wel, de alom bekende Katrien Duck waar Donald Duck altijd indruk op wil maken. Ook zij heeft haar eigen maandblad speciaal voor alle meiden. Met een abonnement op Katrien Duck ontvang je veertien keer per jaar de spannendste avonturen van Katrien en haar nichtjes Babetje, Lizzy en Juultje.

Romantische afspraakjes met Donald Duck

Kom alles te weten over Katrien Duck en de romantische afspraakjes die zij heeft met Donald Duck, zal het Donald eindelijk lukken om ervoor te zorgen dat Katrien verliefd wordt op hem? Ook de hilarische uitstapjes met de Duckstadse damesclub kom je alles over te weten, Katrien geeft ook hippe tips in iedere aflevering van het maandblad.

De totale reeks van Katrien Duck bestaat uit 39 edities en na 3 jaar verschijnen er identieke nummers. Volg Katrien Duck daarna in het Donald Duck weekblad.

Voor de kleintjes, Donald Duck Junior!

Donald-ukjes leren vanaf 5 jaar met een Donald Duck Junior abonnement spelenderwijs lezen. Maar dat is niet alles, ook de inwoners van Duckstad leren de ukjes natuurlijk kennen. De Donald Duck Junior heeft speciaal voor de Donald-ukjes extra grote letters, overzichtelijke bladzijden vol spellen en leuke strips.

De Donald Duck Junior komt iedere 2 weken uit, dit betekent dus 26 keer per jaar genieten voor de Donald-ukjes. De complete reeks bestaat uit 52 edities, na 2 jaar verschijnen bijna identieke nummers.

Maar na 2 jaar Donald Duck Junior gelezen te hebben, zijn de Donald-ukjes wel helemaal klaar om de normale Donald Duck te lezen! Ze kunnen nu bijvoorbeeld over stappen naar het weekblad.

Donald Duck nieuws