Ducktypen

Spelenderwijs leert je kind blind typen in DuckTypen. Als verslaggever van de Duckstadkrant gaat je zoon of dochter aan het werk. De cursus oefeningen zijn gecombineerd met games, hierdoor blijft de typecursus leuk voor de kinderen tot het eind.  

Cursusopbouw

De DuckTypen bestaat uit totaal zes kranten, iedere krant heeft totaal vijf artikelen. Verschillende opdrachten bestaat uit artikelen die zijn samengesteld volgens een bestaande lesmethode. 

Je dochter of zoon leert de toetsen blind te vinden op een speelse manier. In de cursus worden meerdere rijen en later het hele toetsenbord gebruikt bij de verschillende opdrachten.  

Meester Warbol’s begeleiding

Het is natuurlijk van groot belang dat je kind gemotiveerd de taken blijft volgen en maken. De begeleiding van de cursus ligt in handen van meester Warbol. Hij zorgt ervoor dat je dochter of zoon gemotiveerd blijft tijdens de opdrachten met stimulerend en positief commentaar. 

De toekomst en DuckTypen

In de 21e eeuw kunnen kinderen niet meer zonder typen, blind typen zal een belangrijke rol gaan spelen op school. Snelheid en vaardigheid zijn nodig om mee te kunnen komen op school. Niet op het toetsenbord hoeven te kijken scheelt niet alleen tijd maar is ook vele malen eenvoudiger.

DuckTypen voor kinderen met dyslexie

De cursus DuckTypen heeft ook een versie voor kinderen die dyslexie hebben. Het spelelement is behouden gebleven, maar de leesbaarheid is verbeterd zodat een kind met dyslexie ook spelenderwijs blind kan leren typen.

De volgende onderdelen zijn beschikbaar om te gebruiken:

  • Geluid ondersteuning bij de oefeningen
  • Uitgebreide hulp van meester Warbol
  • Duidelijke kleurcontrasten
  • Speciaal lettertype voor dyslexie

Ouders kunnen deze functie in het dashboard heel eenvoudig aan en uitzetten.

DuckTypen leert je kind efficiënt typen

Je kind heeft sneller zijn werk af als hij of zij niet iedere keer naar het toetsenbord hoeft te kijken onder het typen. De focus van de opdrachten ligt op de inhoud, niet op het toetsenbord. Dit houdt in de dat je kind meer geconcentreerd is, zo doet hij of zij meer in dezelfde tijd, zonder afgeleid te worden door het toetsenbord.

Een goede lichaamshouding voor kinderen

Zoeken naar de toetsen is ook niet goed voor de lichaamshouding van je zoon of dochter. Daarom is de cursus DuckTypen ideaal voor je kind, omdat je kind blind leert typen zal het altijd de goede lichaamshouding hebben tijdens het typen. Ook leert je kind met tien vingers typen, de kans op RSI wordt hiermee verkleind. 

Tijdsduur voor de kinderen

Ieder deel van de cursus bestaat uit een aantal artikelen, deze bevatten een aantal leer oefeningen en spellen. De beste manier voor je kind om het te leren is vijf keer per week 30 minuten per dag te oefenen. 

Rond je kind 2 opdrachten per dag af dan is de cursus in vijf a zes maanden afgerond. Haasten is niet nodig omdat de licentie maar liefst een jaar lang geldig is voor de cursus, hierdoor kan je kind in zijn eigen tempo werken.

Dashboard voor ouders

Als ouder kun je precies zien hoe je zoon of dochter presteert en de voortgang kunt volgen. Het dashboard voor de ouders laat precies zien welke scores je kind heeft behaald, en met hoeveel aanslagen hij of zij al blind kan typen. 

Leuk detail is dat je als ouder motiverende berichtjes vanuit het dashboard naar je kind kunt schrijven.

Motivatie voor de cursus DuckTypen

De motivatie behouden om de cursus te blijven doen is niet altijd even eenvoudig voor kinderen. DuckTypen doet er alles aan om de cursus zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de kinderen. De kinderen kunnen onder andere Duckse Duiten verdienen voor extra spulletjes of voor haar of zijn avatar.

Log je minimaal drie keer per week in, of doe je extra oefeningen dan kun je Duckstadse Duiten verdienen.

DuckTypen voor scholen

Voor de toekomst van de kinderen is een typediploma bijna onmisbaar. Scholen hebben ook de mogelijkheid om DuckTypen te bestellen. Verschillende oefeningen voor de kinderen, waarbij langzaam wordt opgebouwd tot het hele toetsenbord wordt gebruikt. 

De cursus wordt geheel online gegeven, daarom is het ook mogelijk om de kinderen huiswerk mee te geven. De totale lengte van de cursus is een jaar.

DuckTypen advies op maat voor scholen

Scholen krijgen korting bij de cursus DuckTypen, vanaf 10 leerlingen wordt er een advies op maat gemaakt voor een optimale inpassing in het lesprogramma. Door een offerte aan te vragen weet je precies als school waar je aan toe bent.

Ook een dashboard voor leraren

De leerkracht kan ook de kinderen volgen wat zij hebben gedaan met de cursus en de resultaten die daarbij horen. Ook het aantal aanslagen per minuut is in te zien voor de leerkracht. De resultaten kunnen gedeeld worden met de ouders in het systeem.

Diploma na afronden van de cursus DuckTypen

Zodra een kind alle spelletjes en oefeningen heeft voltooid van DuckTypen, krijgt hij of zij een digitaal diploma. Hierop staat de naam van je kind en is ondertekend door Donald Duck.

Heb je een Family of Premiumpakket dan ontvang je een persoonlijke Donald Duck en wordt het diploma thuisgestuurd. Binnen drie weken heb je het diploma in huis.

Kun je ook extra oefenen met DuckTypen?

Alle levels die zijn behaald kunnen weer opnieuw worden gespeeld, dus je kunt iedere keer proberen je score te verbeteren. Dit kan stimulerend werken voor de kinderen.

Niveau van de cursus is aan te passen

Het niveau van de cursus staat ingesteld op een gemiddeld niveau. Dit kun je eenvoudig aanpassen in het dashboard van de ouderen. Je kunt kiezen voor makkelijk, gemiddeld of moeilijk. 

DuckTypen wordt gespeeld door kinderen vanaf 7 jaar. Ook oudere kinderen en volwassenen kunnen gebruik maken van de cursus, wil je weten of de cursus geschikt is voor jouw kind dan kun je een proefles spelen.

Korting  voor abonnees

Als abonnee van Donald Duck krijg je 25% korting op de cursus DuckTypen, tijdens speciale acties kan de korting wel veranderen. Dan geldt de hoogste korting voor een abonnee. Heb je een kortingscode als niet abonnee dan dien je deze in te vullen bij bestellen.

Heb je een Premium of Familypakket afgesloten dan krijg je een aantal extra’s thuisgestuurd. Na ontvangst van de betaling ontvang je de starterskit, levering duurt ongeveer maximaal 6 weken. 

Kun je met meerdere op 1 account spelen met DuckTypen?

Je kunt niet met meerdere op 1 account DuckTypen. Er wordt precies bijgehouden op welk niveau een kind zich bevindt. Het cursus account is dus strikt persoonlijk.

Conclusie

DuckTypen is een leuke en zeer leerzame manier voor kinderen om blind te leren typen. Doordat de cursus zit verpakt in een aantal verschillende games vinden kinderen het leuk om te typen, dat je de score iedere keer kunt verbeteren maakt je zoon of dochter nog gemotiveerder om het iedere keer beter te doen.

Ouders en begeleiders hebben de optie om hun kind/leerling in de gaten te houden, de vorderingen en resultaten kunnen vanuit het dashboard worden bekeken. Meester Warbol houdt de kinderen ook gemotiveerd met zijn commentaar. 

DuckTypen is dus hét ideale leertraject voor uw kind om blind te leren typen.

Donald Duck nieuws