Donald Duck Weekblad

Je hebt ze in verschillende onderwerpen en maten, de weekbladen. Ze zijn vaak los te koop en in de vorm van een abonnement zoals het Donald Duck weekblad. Los zijn ze vaak, eigenlijk altijd, duurder dan bij een abonnement.

Wij behandelen in dit artikel het Donald Duck weekblad, want hoe oud of jong je ook bent, dat blijft het leukste weekblad van allemaal! En misschien hebben we wel een leuke aanbieding van Donald Duck.

Wat is een weekblad?

Eigenlijk is daar niet zo heel veel uitleg voor nodig, het woord zegt al wat het is. Het is natuurlijk een blad wat wekelijks wordt bezorgt. Vergelijk het met een reclame folder van een supermarkt of iets dergelijks, maar dan met een blad met jouw interesses of entertainment.

Uiteraard zijn er ook andere soorten abonnementen dan weekbladen, bijvoorbeeld 1x per 2 weken of 1x per maand. Deze aantal keren zijn afhankelijk van het soort blad.

Geschiedenis van het Donald Duck weekblad

Het weekblad valt al meer dan 67 jaren op de matten bij mensen thuis, en niet alleen in Nederland! De eerste Donald Ducks werden namelijk uitgegeven in de volgende landen:

  • Zweden
  • Noorwegen
  • Denemarken
  • Nederland

In Nederland hebben ze destijds 2.500.000 drukken gratis bezorgd, zodat mensen er kennis mee konden maken. De druk van Donald Duck werd door dezelfde uitgever gedaan als die van de Magriet, zo konden ze ook direct reclame maken in de Magriet voor het nieuwe weekblad.

Hoe vaak komt elk blad uit?

In deze reeks heb je het Donald Duck weekblad die wekelijks uitkomt, maar ook nog andere soorten die niet wekelijks komen maar iets minder vaak:

Zoals je ziet komen de meeste andere bladen van Donald ongeveer 1x per maand, en het Donald Duck weekblad komt als enige elke week.

Voordelen van een Donald Duck weekblad

Een erg groot voordeel is natuurlijk dat je hem elke week binnen krijgt, dus je hoeft ook nooit zonder nieuwe Donald Duck te zitten. Als je hem rustig uitleest in 1 week, krijg je meteen de volgende weer en zo steeds verder. Zo blijft het erg leuk lezen, zonder dat het al te veel wordt.

Daarnaast als je een van de bladen van Donald afneemt heb je vaak recht op korting op bijvoorbeeld de cursus Ducktypen en de educatieve gamewereld genaamd Duckworld.

Ook krijg je bij een weekblad (en vaak ook de andere bladen) een digitale versie, zodat je hem ook altijd nog op een tablet bijvoorbeeld kunt lezen. Daarnaast, als je geen interesse meer hebt, kun je hem altijd eenvoudig opzeggen.

Donald let ook vaak op de prijzen van de bladen, en regelt dus regelmatig een leuke aanbieding. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat er een extra blad bij gegeven wordt, een cadeau of korting op de prijs.

Donald Duck nieuws